tirsdag den 2. september 2014

Brombær-lagkage m. hvid chokolademousse



Ingredienser: Hvid chokolademousse:

200 g. hvid chokolade
1/2 l piskefløde
1/2 vaniljestang

Fremgangsmåde:

1. Hak den hvide chokolade fint og kom det i en skål.

2. Varm fløden op, så den næsten koger.

3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt til chokoladen er smeltet.

4. Rør det sammen til en ensartet masse.

5. Stil det på køl i min. 4 timer. Dette er fordi, at fløden skal køles ned og nå til det punkt, hvor den kan piskes til skum igen.


Lagkagebundende er efter denne herlige opskrift.


Ingredienser: Brombærmousse

125 g. brombær, friske hvis muligt.
2 spsk. sukker
2 blade husblas
1/4 l. piskefløde
Evt. 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:

1. Varm brombær og sukker op til brombærene mister form.

2. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

3. Vrid husblassen og kom den i de varme brombær og rør rundt til de forsvinder.

4. Lad bærene afkøle.

5. Pisk fløden til skum og vend bærene i fløden.

6. Du vil få det bedste resultat, hvis du straks kommer moussen i kagen, da lagkagebundende der vil opsuge noget af den gode frugtsyre til sig og blive ekstra gode!


Så i gang med bærplukningen, det er sæson lige nu!!


God bagelyst!

4 kommentarer:

  1. hvor meget husblas skal man bruge

    SvarSlet
  2. Hvor mange lag er der lagt brombærmousse og er chokolademoussen som lag også eller er den bare på toppen ?
    Det ser rigtig godt ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er et lag brombærmousse og et lag chokolademousse. Toppen er af creme-cheese-frosting:
      http://idatophoj.blogspot.dk/2014/08/18ars-fdselsdagskage-m-hindbr-og.html
      God arbejdslyst //Tophøj

      Slet