tirsdag den 1. september 2015

"Flower-power" m. hindbær- og hyldeblomstmousse








Denne opskrift er til en springform på 24-26 cm.

Lagkagebunde: Denne opskrift


Ingredienser til Hindbærmousse

250 g. frosne hindbær
80 g. sukker
1/2 tsk. vaniljekorn fra urtekram/vaniljestang
2 blade husblas
2,5 dl. fløde

Fremgangsmåde

1. Udblød husblas i koldt vand

2. Kog hindbær, sukker og vaniljekorn til en grød. (må helst ikke koge)


3. Tilsæt husblas i grøden og lad det køle af.

4. Mens det køler af skal fløden piskes til skum. Pisk endelig ikke fløde for stiv, da dette kan medføre, at moussen vil skille.

5. Vend den afkølede grød i fløden og kom moussen direkte på kagen, så den kan sætte sig.


Ingredienser til Hyldeblomstmousse

3 dl. fløde
150 g. hvid chokolade
1,5 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
revet skal af 1/2 øko citron
2 blade husblas

Fremgangsmåde

1. Udblød husblas i koldt vand

2. Kom fløden i en gryde og lad det kun lige netop nå til kogepunktet.

3. Hak den hvide chokolade fint og lad den varme fløde smelte chokoladen.

4. Tilsæt husblas og rør den godt.

5. Rør citron og hyldeblomstsaft i og luk skålen til med film. Skal stå på køl min. 2-3 timer, da det ellers vil være umuligt at piske den cremet.

6. Efter, at cremen har kølet, skal den piskes til den lige nøjagtigt bliver cremet og kan kommes i lagkagen og sætte sig på ny.

Creme cheese frosting til pytningen

Selve pyntningen af kagen er noget af et arbejde, fordi der skal laves flere forskellige portioner af frosting, som skal farves forskellige farver i forskellige faser.
Du kan selvfølgelig selv afgøre, hvilke farver du ønsker, men jeg har lavet beskrivelsen efter, hvordan jeg selv har gjort :-)

Ingredienser til 1 portion frosting. Denne laves 3 x med hver af sin mængde farve.

300 g. flormelis
50 g. smør
125 g. Philadelphia naturel

Vælg en af de 3
1. Mørk lyserød: En knivspids Wilton lyserød pastafarve
2. Lyserød: En tandstikspids Wilton lyserød pastafarve
3. Lys lyserød: et par "dråber" Wilton lyserød pastafarve

Pyntning af kagen

Pisk flormelis og smør, tilsæt Philadelphia og pastafarve og pisk kun indtil, at frostingen er homogen og glat.

Kom de 3 portioner frosting i hver sin sprøjtepose med en stjernetyl ca. 1 cm. Disse stjernetyller kan også være forskellige, hvis du ønsker et anderledes udseende.

1. Start forneden og sprøjt frostingen i swirls, start fra midten og bevæg dig rundt til du har en  passende størrelse, begynd med den mørkeste farve rundt hele vejen langs kanten.

2. Anden omgang gøres med den lyserøde farve.

3. Den lyse lyserøde portion skal dække eventuelle manglende steder omkring kagen og vil ellers fungere som blomsterne på toppen.

4. Slut af med at sprøjte små blomster et par steder på kagen, hvis det passer ind. Kom eventuelt lidt frysetørret hindbær på toppen.

Go' arbejdslyst - :-)











2 kommentarer:

  1. Meget smuk kage, jeg elsker når der er gjort noget ud af udtrykket :-)
    Hindbær og hyldeblomst er en dejlig frisk kombi :-)
    Ønsker dig en god weekend med en glædelig 1.advent.

    SvarSlet
  2. Tusind tak, hvor er du sød! Lidt forsinket, men glædelig 3. advent til dig! KH Ida

    SvarSlet