2 pk. Chokolade lagkagebunde
1/2 l. piskefløde
150 gr. mørk chokolade
Skallen af 1 en økologisk appelsin
Overtræk :
200 gr. mørk chokolade
2 spsk. olivenolie
Skallen af 1 usprøjtet appelsin
Fremgangsmåde:
Varm 1/4 l. fløde op i en gryde, hak chokoladen groft og bland det i fløden, når chokoladen er smeltet tilsættes den revne appelsinskal.
Gryden tages af varmen, chokolademassen hældes i en skål og sættes på køl i min. 1 time indtil den har en blød konsistens.
Pisk den sidste halvdel af fløden til flødeskum, bland chokoladeblandingen i i og pisk igen i ca. 20 sek.
Smør fem bunde med chokoladefløden og læg alle seks bunde sammen.
Hak chokoladen til overtræk, smelt den over vandbad og bland olien i så bliver den ikke helt hård når den størkner.
Smør kagen ind i chokoladeglasuren og drys med revet appelsinskal.
Denne lagkage er et godt alternativ til en Othelo-lagkage. Den smager dog ikke på samme måde, men er i teorien nemmere (billigere) at lave.
From - T
Ingen kommentarer:
Send en kommentar