søndag den 27. oktober 2013

GræsKartoffel kager




Ingredienser:
Creme:
 - 5 dl. sødmælk
- Korn fra en vaniljestang
- 70 g. sukker
- 40 g. maizena
- 6 æggeblommer

Bunde:
- Kornene fra 1/2 vaniljestang
- 65 g. sukker
- 100 g. æggeblommer
- 100 g. hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 200 g. æggehvider

Overtræksmarcipan:
- 300 g. ren rå marcipan
- 150 g. flormelis
Creme:
  • Kog 4 dl. mælk
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas kornene sammen med noget af sukkeret.
  • Pisk vaniljesukker, maizena og den resterende mælk godt sammen.
  • Tilsæt blommerne og pisk videre.
  • Når mælken koger hældes vaniljeblandingen i gryden.
  • Pisk til cremen tykner.
  • Hældes i en ren skål med husholdningsfilm over.
  • Skal bruges indenfor en dag. 

Bunde:
  • Hvis der bruges vaniljestang skrabes de korn ud du skal bruge og de mases sammen med lidt sukker
  • Bruges der vaniljekorn fra Urtekram Piskes det direkte sammen med sukker og æggeblommer til en tyk masse.
  • Bland mel og bagepulver og sigt det heri. Bland det forsigtigt sammen.
  • Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Når dejen er ensartet fordeles den på en bageplade med bagepapir på.
  • Fordeles jævn ud over det hele.
  • Bages ved 190 grader. Til den er gylden i 7-8 min.
  • Stikkes ud med en 7 cm. udstikker i runde bunde. 

Marcipan:
  • Alt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Tilsæt orange farve, hvis du ønsker den orange farve som jeg. 

Samling af kagerne:

  • Rør vaniljecremen igennem inden brug hældes i en pose og der klippes et lille hul. 
  • Sprøjt cremen ud på halvdelen af bundende på et ægs størrelse.
  • Læg en anden bund over de første bunde og pres dem let sammen.
  • Pisk fløden til let skum og hældes i en sprøjtepose og sprøjtes ud i små knolde ovenpå bundende.
  • Rul marcipanen ud tyndt med lidt flormelis. 
  • Skæres ud i 15-16 cm. i diameter
  • Læg marcipanen over kagerne ganske forsigtigt og saml dem som flæser i bunden. Skær overskydende marcipan af.
  • Hvis du ønsker de traditionelle skal de stille på køl et stykke tid og derefter rulle i et tyndt lag kakao.

Tophøj

Ingen kommentarer:

Send en kommentar