Ingredienser:
Creme:
- 5 dl. sødmælk
- Korn fra en vaniljestang
- 70 g. sukker
- 40 g. maizena
- 6 æggeblommer
- Korn fra en vaniljestang
- 70 g. sukker
- 40 g. maizena
- 6 æggeblommer
Bunde:
- Kornene fra 1/2 vaniljestang
- 65 g. sukker
- 100 g. æggeblommer
- 100 g. hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 200 g. æggehvider
- Kornene fra 1/2 vaniljestang
- 65 g. sukker
- 100 g. æggeblommer
- 100 g. hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 200 g. æggehvider
Overtræksmarcipan:
- 300 g. ren rå marcipan
- 150 g. flormelis
- 300 g. ren rå marcipan
- 150 g. flormelis
Creme:
- Kog 4 dl. mælk
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas kornene sammen med noget af sukkeret.
- Pisk vaniljesukker, maizena og den resterende mælk godt sammen.
- Tilsæt blommerne og pisk videre.
- Når mælken koger hældes vaniljeblandingen i gryden.
- Pisk til cremen tykner.
- Hældes i en ren skål med husholdningsfilm over.
- Skal bruges indenfor en dag.
Bunde:
- Hvis der bruges vaniljestang skrabes de korn ud du skal bruge og de mases sammen med lidt sukker
- Bruges der vaniljekorn fra Urtekram Piskes det direkte sammen med sukker og æggeblommer til en tyk masse.
- Bland mel og bagepulver og sigt det heri. Bland det forsigtigt sammen.
- Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Når dejen er ensartet fordeles den på en bageplade med bagepapir på.
- Fordeles jævn ud over det hele.
- Bages ved 190 grader. Til den er gylden i 7-8 min.
- Stikkes ud med en 7 cm. udstikker i runde bunde.
Marcipan:
- Alt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Tilsæt orange farve, hvis du ønsker den orange farve som jeg.
Samling af kagerne:
- Rør vaniljecremen igennem inden brug hældes i en pose og der klippes et lille hul.
- Sprøjt cremen ud på halvdelen af bundende på et ægs størrelse.
- Læg en anden bund over de første bunde og pres dem let sammen.
- Pisk fløden til let skum og hældes i en sprøjtepose og sprøjtes ud i små knolde ovenpå bundende.
- Rul marcipanen ud tyndt med lidt flormelis.
- Skæres ud i 15-16 cm. i diameter
- Læg marcipanen over kagerne ganske forsigtigt og saml dem som flæser i bunden. Skær overskydende marcipan af.
- Hvis du ønsker de traditionelle skal de stille på køl et stykke tid og derefter rulle i et tyndt lag kakao.
Tophøj
Ingen kommentarer:
Send en kommentar